به فروشگاه و خدمات تخصصی قفل و کلید ناصر خوش آمدید .

 

سیستم ضد سرقت یا ایموبلایزر چیست ؟

در خودروهای جدید معمولاً از سیستم سوئیچ ایموبلایزر دار استفاده می شود . سیستم ایموبلایزر یکی از جالب ترین سیستم های نصب شده در خودروهای جدید می باشد که در واقع نوعی سیستم ضد سرقت محسوب می شود . با کمک این مکانیزم با استفاده از قفل نرم افزاری که بر روی ECU انژکتور گذاشته می شود پیشرانه خودرو از روشن شدن منع می شود . تا زمانی که این قفل باز نشود استارت زدن توسط سوئیچ حاصلی نداشته و پیشرانه روشن نمی شود .

کلیدهای این خودرو شامل دو قسمت می باشد . یکی بورد الکترونیکی مربوط به ریموت کنترل ( در کلید ریموت کنترل دار ) که کار باز و بسته کردن درها را بر عهده دارد و دیگری قطعه کوچکی است که در واقع نوعی چیپ حافظه است . آنتن ترانسپوندر که  بر روی سوئیچ در زیر فرمان نصب می شود شامل یک بورد الکترونیکی و یک سیم پیچ است که می تواند همانند یک مین یاب یک میدان مغناطیسی کوچک ایجاد نماید . وقتی کلید را در داخل سوئیچ در زیر فرمان قرار میدهیم چیپ حافظه داخل کلید تحت حوزه مغناطیسی ترانسپوندر قرار گرفته و فعال میشود . در این حالت آنتن در ارتباطی دو جانبه با چیپ حافظه شروع به رد و بدل کردن اطلاعات کرده و می تواند کدی که ما آن را تحت عنوان  Access code  می شناسیم بر روی کلید ثبت نموده و یا آن را از روی کلید بخواند . تمام این اطلاعات ارسال و دریافت کدها و بازگشایی کدها تنها در کسری از ثانیه انجام شده و راننده متوجه مورد خاصی نمی شود .

در ابتدای تولید خودرو قبل از اینکه خودرو استارت بخورد توسط دستگاه دیاگ باید کلید را برای خودرو تعریف نمود . در این پروسه  Access code  یک بار برای خودرو تعریف شده و در داخل کلید ثبت میشود . این کد توسط یک کارت به همراه کلیدهای خودرو به مشتری تحویل داده می شود ( البته اخیراً به دلیل مسائل امنیتی و ممانعت از سرقت خودرو به مشتریان تحویل داده نمی شود اما در صورت نیاز با نامه نگاری از شرکت سازنده دریافت می شود . )

سیستمهای ضد سرقت کلاً در سه دسته تقسیم بندی میشوند :

1 - سیستم قفل مرکزی درها

2 - سیستمهای آلارم دهنده ( دزدگیر )

3 - سیستمهای Immoblizer الکتریکی و الکترونیکی کد دار .

نحوه عملکرد سیستم ایموبلایزر

نحوه عملکرد و اصول کار این سیستم بدین گونه است که سیستم بوسیله یک قفل نرم افزاری توسط سوئیچ اورجینال که حاوی چیپ الکترونیکی (این چیپ از قبل به سیستم ایموبلایزر متصل است)، برنامه ریزی و معرفی شده است، امکان روشن کردن خودرو را دارد. به همین دلیل است که زمانیکه از سوئیچ های دیگر به منظور روشن کردن خودرو استفاده شود، به دلیل عدم شناسایی سوئیچ بوسیله ایموبلایزر، حتی در صورت استارت خوردن خودرو، منجرب به روشن شدن آن نخواهد شد.

در داخل دسته پلاستیکی سوئیچ یک عدد چیپ قرار داده شده است که این چیپ نوعی حافظه الکترونیکی است که شامل کد دسترس و منحصری است. در زمان قرار گرفتن کلید داخل سوئیچ خودرو، چیپ با آنتن دور سوئیچ ارتباط بی سیمی برقرار می کند و با اعلام کد دسترسی خود به سیستم ایموبلایزر و در صورت تایید این کد، فرمان روشن شدن خودرو صادر می شود. تمام این فرایند در عرض چند ثانیه اتفاق می‌افتد و کاربری تاخیر در روشن شدن خودرو نمی بیند.

در صورت خراب شدن یا شکستن سوئیچ اورجینال چه باید کرد؟

اغلب خودروسازها برای خودروهای خود تعداد ۲ عدد سوئیچ در نظر می‌گیرند اما اتفاق می‌افتد که سوئیچ خراب می شود یا می شکند و یا گم شده است در این صورت، یدکی اضافی می باشد. چنانچه کلید اورجینال موجود باشد اما کلید یدک آن را گم کرده باشید می توانید با تغییر کد خودرو از سرقت های احتمالی جلوگیری کنید.

ساخت سوئیچ ایموبلایزر

برای ساخت سوئیچ ایموبلایزر یا ضد سرقت نیاز است که کد دسترسی داشته باشید، این کد برای هر خودرو منحصر به فرد می باشد که به وسیله کمپانی سازنده در هنگام تحویل خودرو و همراه با مدارک بر روی کارتی به نام کارت سوئیچ به خریداران تحویل داده می شود. از بین سیستم های ایموبلایزر الکتریکی و الکترونیکی کد دار یک نوع سیستم ضد سرقتی وجود دارد که مانع از حرکت خودرو می شود.

قطعات حفاظت شده توسط ایموبلایزر

سیستم سوخت رسانی

موتور استارت

سیستم جرقه

زمانی که قصد استارت خودرو  را دارید با وارد کردن سوئیچ خودرو باید دیاگ داخل ماشین فعال گردند و اجازه روشن شدن به ماشین را بدهد این فرمان توسط یک کارت به همراه کلید های خودرو به مشتری تحویل داده می شود که امروزه با در نظر گرفتن مسائل امنیتی و جلوگیری از سرقت خودرو این کد به وسیله کمپانی به مشتری تحویل داده نمی شود اما در زمانی که نیاز به این کد باشد، باید با کمپانی سازنده از طریق نامه نگاری کد را دریافت کنید

نظرات (0)

امتیاز 0 خارج از 5 بر اساس 0 رای
هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ارسال نظر بعنوان یک مهمان ثبت نام یا ورود به حساب کاربری خود.
Rate this post:
0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید